Moc zielonych warzyw

W ciągu ostatnich lat wrosła popularność niektórych suplementów z roślin zielonych. Wszystkie łączy jedna cecha: zawartość barwnika- cholorofilu, który sprawia, że rośliny mają piękną i zieloną barwę. 
Mówi się często, że zielony jest "królem kolorów", który pomaga na wszelkie dolegliwości. Zieleń kojarzy się z przede wszystkim z życiem, harmonią, naturą i bliskim kontaktem z nią. Stanowi kolor uzdrowienia, nadziei i wolności.  Barwa ta usuwa z organizmu nadmiar, jak i dobrze uspokaja oraz wzmacnia. Ponadto działa leczniczo na wątrobę, a obecność produktów zielonych w posiłkach ożywia je, odświeża i działa relaksująco.


Właściwości i działanie chlorofilu:

Przeciwzapalne:
-zapalenie dziąseł
-zapalenie i owrzodzenie
-zapalenie stawów
-zapalenie trzustki


Odnawiające:
-buduje krew- 
zwiększa ilość krwi, leczy anemię
-wspomaga rozwój korzystnej flory bakteryjnej jelit
-poprawia funkcjonowanie wątroby
-odnawia tkanki


Oczyszczające:
-powstrzymuje rozwój bakterii w ranach oraz beztlonowych drożdży i grzybów w układzie pokarmowym
-usuwa nieprzyjemny oddech i przykry zapach z ciała
-usuwa pozostałości po lekach i przeciwdziała wszelkim toksynom
-leczy próchnicę zębów i infekcje dziąseł

Ponadto:
-leczy żylaki
-zwiększa przepływ krwi
-poprawia wzrok
-utrzymuje zasadowe pH organizmu, 
przeciwdziała zakwaszeniu
-reguluje ciśnienie tętnicze-obniża zapotrzebowanie na insulinę
Liczne badania naukowe wskazują, że jest on w stanie przyczynić się do złagodzenia objawów niemal każdej choroby, a w tym raka!

Należy unikać produktów uzyskiwanych drogą syntezy chemicznej.

Komentarze

Popularne posty