czwartek, 25 maja 2017

WEGAŃSKIE LODY BANANOWO-ORZECHOWE






Składniki:
-300g bananów (obranych ze skórki)
-200g masła orzechowego (u mnie od PRIMAVIKA)
-1-2 łyżki erytrolu/ksylitolu
-50ml soku z limonki/cytryny
-400ml mleka kokosowego z puszki

Sposób przygotowania:
-banany skrapiamy sokiem z limonki i blendujemy z mlekiem kokosowym 
-dodajemy masło orzechowe oraz słodzik i miksujemy aż wszystkie składniki dobrze się połączą
-gotową masę przelewamy do pojemnika, który następnie zamykamy
-wstawiamy do zamrażalnika na około 6 godzin - co 30minut wyjmujemy i mieszamy/miksujemy

Jeśli będziesz trzymać lody dłużej w zamrażalniku, to wyjmij je na 20 minut przed podaniem

Smacznego na zdrowie!

2 komentarze :

  1. Znam te lody, robię bardzo podobne i uwielbiam :) Teraz poczęstuję się Twoimi :)

    OdpowiedzUsuń