piątek, 1 kwietnia 2016

Zupa brokułowo-cukiniowa z jarmużem i jabłkiem



Składniki:
-200g mrożonego lub świeżego brokuła
-pół cukinii
-2 ząbki czosnku
-1 średnia cebula
-garść jarmużu
-1 małe jabłko

-sól, pieprz do smaku
-masło klarowane do smażenia

Sposób przygotowania:
-cebulę, czosnek drobno siekamy i podsmażamy na maśle klarowanym
-brokuł, cukinię, jabłko dokładnie myjemy
-wszystko kroimy i przekładamy do garnuszka. Zalewamy wodą tak aby tylko przykryć warzywa
-dodajemy cebulę i czosnek
-całość gotujemy do miękkości
-jabłko obieramy ze skórki
-na koniec dodajemy pokrojone jabłko i jarmuż, gotujemy jeszcze chwilę
-wszystko dokładnie blendujemy i doprawiamy do smaku

Smacznego i na zdrowie!

1 komentarz :