niedziela, 3 kwietnia 2016

Budyń jablkowy z jagodami goji






Składniki:
-120g ugotowanej kaszy jaglanej (u mnie od AROMAT NATURY)
-150g obranego i pokrojonego jabłka
-łyżeczka jagód goji + kilka do dekoracji (u mnie od AROMAT NATURY)
-łyżeczka prawdziwego miodu(opcjonalnie)
-5g oleju kokosowego
-1/3 łyżeczki wanilii


Sposób przygotowania:
-wszystkie ciepłe(nie wrzące!) składniki przekładamy do wysokiego naczynia
-blendujemy na gęsty krem
-przekładamy do miski, posypujemy jagodami goji


Smacznego i na zdrowie!

2 komentarze :

  1. Wygląda pysznie :) z pewnością spróbuję :D zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Od dawna już za mną chodził budyń, muszę koniecznie ten wypróbować :)Kiedyś robiłam tylko z kaszy i banana :)

    OdpowiedzUsuń