czwartek, 3 września 2015

Sałatka z owocami, fetą i olejem wiesiołkowym


Nie lubię monotonii i nudy ani w życiu ani w kuchni. Dlatego nie boje się eksperymentować na talerzu, lubię poznawać nowe zestawienia i smaki. Dzisiejsza sałatka, to harmonijne połączenie słodkiego i słonego smaku, czyli owoce z białym serem fetą. Całość polana cennym olejem wiesiołkowym, który warto włączyć do swojej diety. O jego właściwościach pisałam tutaj: (KLIK).





Składniki:
-1 łyżeczka oleju wiesiołkowego (u mnie od AROMATNATURY)
-łyżeczka pestek dyni (u mnie od AROMATNATURY)
-kilka liści sałaty lodowej
-garść malin
-kawałek brzoskwini
-spory plaster sera feta
-łyżka posiekanej natki pietruszki
-kilka kulek winogron


Sposób przygotowania:
-owoce i warzywa dokładnie myjemy
-sałatę drobno drzemy
-fetę kroimy w kostkę
-wszystkie składniki przekładamy na talerz, polewamy olejem i mieszamy

Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz