Świeżo wyciskane soki

Ojciec sokoterapii Dr Norman W. Walker mawiał: „nie ma na świecie takiej pigułki, która mogłaby dostarczyć niezbędnego pożywienia naszej krwi. Leki są w tym przypadku rodzajem protezy. Świeże i odpowiednio wyciśnięte soki, stanowią najlepszy, żywy pokarm, jaki możemy dostarczyć naszemu organizmowi. Dzięki sokom szybciej się zregenerujemy i przywrócimy organizmowi stan równowagi. Picie surowych soków z warzyw i owoców jest najpewniejszą, najskuteczniejszą, a także najszybciej działająca metodą odżywiania organizmu”.


Świeżo wyciskane soki, to nie tylko bogactwo witamin, składników mineralnych , ale również najważniejszych substancji enzymów. Występują one w każdym żywym organiźmie i uczestniczą we wszystkich jego funkcjach i procesach życiowych. Enzymy wrażliwe są na wysokie temperatury, przestają być aktywne w temperaturze od -45C do -50, giną natomiast powyżej +55C. Martwa materia nie może spełniać zadań żadnych żywych organizmów dlatego produkty narażone na wysokie temperatury tracą swoją wartość odżywczą. 
Enzymy występujące w naszym pożywieniu umożliwiają przyswojenie zawartego w nim materiału energetycznego. J
eśli nie ma ich w żywności , organizm ma trudności z rozłożeniem pokarmu, zaczyna on gnić w naszych jelitach i zwiększa się ilość toksycznych produktów ubocznych. Przedłużające się zatoksycznienie może być przyczyną niemalże wszystkich chorób. Komórki zaś, które uczestniczą w tym procesie po spełnieniu swego zadania zostaną oddzielone, przekaże do obiegu krwi i limfy, a następnie przetransportowane do jelita grubego i wydalone wraz z innymi produktami odpadowymi. Natomiast na miejsce zużytych komórek, wchodzą nowe- zbudowane ze składników naszego pożywienia i w ten sposób jest zapewniona stała wymiana. Od jakości tej wymiany zależy, czy uzyskamy zdrowie, energię i witalność- czy też wprost przeciwnie- będziemy mieli kłopoty ze zdrowiem.
Zatem celem jedzenia jest uzupełnienie pierwiastków chemicznych, z których zbudowane są komórki naszego organizmu. Tak więc regeneracja jest jedną z pierwszych zasad natury, a nasze ciało jest jej swego rodzaju biochemicznym.
To, co jemy powinno odżywiać nasze komórki, tkanki i narządy. Kiedy organizm jest zdrowy i oczyszczony pod każdym względem, można powiedzieć, że żadne bakterie nie mają w nim nic do roboty! Ciało oczyszczone jest sprawne - dobrze trawi, dobrze przyswaja, a jego właściciel jest pełen energii i wigoru.


KORZYŚCI Z PICIA ŚWIEŻO WYCISKANYCH SOKÓW:
-oczyścimy nasz układ trawienny i wydalniczy
-wzmocnimy system immunologiczny
-poprawimy wygląd skóry, włosów, paznokci
-odzyskamy witalność
-usuniemy martwe komórki
-dostarczymy bombę witaminową
-ekspresowa przyswajalność  (już po 30 minutach zostaje on w 100% zasymilowany) dzięki temu znacznie odciążamy organy trawienne
-zmniejszymy napady wilczego głodu

Oczywiście nie nabieraj się na "świeże soki" ,"100% soki" ze sklepowych półek bowiem są one pasteryzowane, czy też sterylizowane- nie mają one żadnej wartości- wskutek ogrzewania, naświetlania, dodawania środków chemicznych.


Pamiętaj, aby soki spożywać najlepiej bezpośrednio po przyrządzeniu. Należy je pić niewielkimi łykami przytrzymując przez chwilę w ustach - zostaje zapoczątkowany proces trawienia , a ślinianki już na tym etapie wytwarzają trzy rodzaje enzymów.

1 komentarz :

  1. Jak świeżo wyciskane soki to tylko za pomocą wyciskarki. Polecam poczytać sobie na stronie: https://www.eujuicers.pl/wyciskarka-czy-sokowirowka.html
    Szkoda na zdrowia na soki kupne, dosładzane, pasteryzowane, konserwowane i kto wie co jeszcze. Mając wyciskarkę sama decyduje co dodaję do soku i mam pewność, że jest faktycznie zdrowy.

    OdpowiedzUsuń