Przysmaki kokosowe od KOKO YOGO

Ostatnio firma Koko Yogo obdarowała mnie paczką swoich produktów, abym je przetesotowała i wyraziła swoją szczerą opinie. Już nazwa marki wzbudziła uśmiech na mojej twarzy , bowiem domyśliłam się, że wszystkie produkty będą na bazie kokosu!

Czym jest KokoYogo?
KOKO YOGO to bezmleczny, roślinny deser kokosowy z zawierający bakterie probiotyczne.
Jest to wspaniała alternatywa dla osób uczulonych na produkty mleczne i mleko,
dla Wegan oraz osób z nietolerancją glutenu.
Jest produkowany bez użycia jaj, cukru, bez soi.
Deser Koko Yogo jest produkowany z najwyższej jakości BIO składników bez użycia konserwantów.

WŁAŚCIWOŚCI DESERU KOKO YOGO
o    To deser produkowany z naturalnych roślinnych składników
o    Przydatność do spożycia 28 dni
o    Zawartość kalorii w 100 g to 154 kcal
o    KOKO YOGO zawiera wyselekcjonowane roślinne bakterie probiotyczne
o    Deser zawiera średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCFA)
o    kokosowy deser jest produkowany ręcznie z naturalnych składników 
o    Cukier nie jest dodatkowym składnikiem produktu, cukier znajdujący się w składzie jest wytrącany naturalnie z produktów użytych w produkcji Deseru
o    Deser KOKO YOGO jest produktem ekologicznym
o    Dostępny w wielu sklepach ze zdrową i ekologiczną żywnością

Co otrzymałam od KOKO YOGO?
-deser kokosowy o smaku naturalnym Składniki: woda, wiórki kokosowe BIO 27%, glukoza BIO, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: agar, żywe kultury bakterii.
Produkt zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium.
 
-Deser kokosowy z dodatkiem mango (Składniki: woda, wiorki kokosowe BIO 27%, mus z mango BIO 8% (mango, koncentrat soku z agawy, pektyna jabłkowa, sok cytrynowy, regulator kwasowosci: cytrynian wapnia), glukoza BIO, skrobia, substancja zgeszczajaca: agar, żywe kultury bakterii)
Produkt zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium.

 -Deser kokosowy z dodatkiem nasion chia (Składniki: woda, wiorki kokosowe BIO 27%, nasiona CHIA BIO 10%, glukoza BIO, skrobia, substancja zageszczajaca: agar, żywe kultury bakterii)
Produkt zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium.
-Mleko kokosowe (Składniki:  woda, wiorki kokosowe BIO)









Jak oceniam produkty?
Jak zawsze zaczęłam od analizy składu, ponieważ to jest dla mnie najważniejsze. 

Recenzję rozpocznę od mleka kokosowego- mleko ma konsystencję taką jak domowe mleko kokosowe- wodnistą. Skład idealny, czyli taki jaki powinien być. Do przygotowania prawdziwego mleka kokosowego wystarczą tylko wiórki + woda i nic więcej nie jest potrzebne.

Smak: smakuje, jak domowe mleko kokosowe, więc jak dla mnie super

Desery zostały przygotowane głównie z wody i wiórków kokosowych. W składzie znajdziemy również glukozę, ale producent zapewnia, że glukoza została dodana w zaledwie 1% tylko i wyłącznie po to aby bakterie zaczęły się namnażać tj. miały co jeść, gdyż bakterie żywią się laktozą lub glukozą.

Desery są bardzo gęste- zostały zagęszczone agarem, co jest dużym plusem ponieważ większość dostępnych jogurtów/deserów zawierają szkodliwe dla naszego zdrowa zagęstniki.

Dodatkowo deserki zostały wzbogacone o żywe kultury dobrych bakterii- 
acidophilus i bifidobacterium, które odgrywają bardzo ważną role w naszym organizmie. Naturalnie oby dwa szczepy bakterii są częścią naszej mikroflory jelitowej w przewodzie pokarmowym. Jednak są czynniki, które negatywnie wpływają na naszą florę tj. antybiotyki, alkohol, przetworzona żywność, tytoń, czy stres. Wtedy rozwija się patogenna flora jelitowa, czyli namnażają się te złe bakterie, które powodują problemy zdrowotne. Dlatego warto wprowadzić do swojej diety produkty żywnościowe, które są bogate w pożyteczne bakterie probiotyczne (nie mam na myśli nabiału- chyba, że ze sprawdzonego źródła lub zrobiony samodzielnie)
Pamiętajcie, że zdrowe jelita, to zdrowy człowiek!


Smak: szczerze mówiąc, to smak deserów mnie nie zachwycił, ale z kolei domownikom przypadł do gustu :). Jeśli miałabym wybrać jeden z nich, to zdecydowanie najbardziej smakował mi deser o dodatkiem mango.

Podsumowując: mleko kokosowe najbardziej mnie zachwycioło, jest smaczne i bardzo wydajne. Polecam, jako zamiennik mleka krowiego.
Deserki stanowią dobrą przekąskę w ciągu dnia- zarówno dla najmłodszych, jak i dla dorosłych. Jogurty przede wszystkim 
wygrywają jakościowo z tymi, które możemy spotkać na sklepowych półkach- nie są słodzone białym cukrem, nie zawierają laktozy, sztucznych aromatów, barwników i zagęstników.
Zapraszam na stronę producenta: KLIK



Komentarze

Popularne posty