sobota, 10 czerwca 2017

NALEŚNIKI Z MĄKI RYŻOWEJ



Składniki: (około 15 małych naleśników)
-100g mąki ryżowej
-3 kopiaste łyżeczki mąki kukurydzianej
-400ml mleka kokosowego
-3 jajka S
-50ml wody gazowanej
-1 łyżka erytrolu/ksylitolu
-2 łyżeczki rozpusczonego oleju kokosowego

Sposób przygotowania:
-mleko kokosowe rozpuszczamy w garnuszku i studzimy
-mleko przelewamy do miski, dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy
-rozgrzewamy patelnię z dodatkiem małej ilości tłuszczu i smażymy naleśniki na małym ogniu z oby dwóch stron (każdą stronę smażymy około 2-3 minuty)

Smacznego i na zdrowie!

5 komentarzy :

  1. Bardzo apetyczne naleśniczki :) Zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mocno kokosowo!
    Muszę spojrzeć na makę ryżowa następnym razem...
    :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Już sam widok naleśników z truskawkami mówi sam za siebie <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam.
    Czy słodziki wymienione w przepisie można zastąpić cukrem kokosowym?

    OdpowiedzUsuń