poniedziałek, 27 marca 2017

PRINCESSA KOKOSOWA W CZEKOLADZIE




Składniki:(blaszka 23x9)
Spód:

-5 łyżek mleka kokosowego
-100g zmielonych migdałów na mąkę
-50g mąki kokosowej
-40g rozpuszczonego oleju kokosowego
-1 łyżka erytrolu/ksylitolu

masa kokosowa:
-1 puszka mleka kokosowego (Dobrze schłodzonego i tłustego)
-1 łyżka erytrolu/ksylitolu
-2 łyżki mąki kokosowej

polewa:
-1 tabliczka gorzkiej czekolady
-2 łyżki mleka roślinnego
-1 łyżka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:
spód:
-wszystkie składniki dokładanie zagniatamy
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia
-przekładamy masę
-wkładamy do zamrażalnika na 10minut i wyjmujemy

masa kokosowa:
- z puszki wyjmujemy tylko stałą warstwę (200-250g)
-dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy
-na spód nakładamy masę kokosową
-ponownie wkładamy do zamrażalnika na około 5minut

polewa:
-czekoladę, mleko i olej łączymy ze sobą
-rozpuszczamy w kąpieli wodnej
-dokładnie mieszamy i odstawiamy aż przestygnie

następnie:
-batoniki delikatnie smarujemy polewą czekoladową
-posypujemy wiórkami
-wkładamy do lodówki na około 30minut

Smacznego i na zdrowie!

1 komentarz :