wtorek, 21 marca 2017

FIT RAFAELLO Z KASZY JAGLANEJ





Składniki:
-100g kaszy jaglanej
-200ml mleka kokosowego

-3 łyżki mąki z migdałów (można zmiksować migdały) (u mnie od TARGROCH)
-3 kopiaste łyżki mąki kokosowej (u mnie od TARGROCH)
-30ml rozpuszczonego oleju kokosowego(u mnie od TARGROCH)
-2 łyżki erytrolu(u mnie od TARGROCH)
-garść migdałów (u mnie od TARGROCH)
-garść wiórków kokosowych

Sposób przygotowania: 
-kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy słodzik i gotujemy aż kasza wchłonie cały płyn
-kaszę odstawiamy, aby przestygła (musi być lekko ciepła)
-dodajemy resztę składników i całość zagniatamy
-bierzemy po kawałku masy, rozpłaszczamy w dłoni i układamy po 1 migdale
-formujemy kulki i obtaczamy we wiórkach kokosowych

Smacznego i na zdrowie!

2 komentarze :

  1. Bardzo lubię Rafaello i chętnie wypróbuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. smakowicie wyglądają. Uwielbiam Rafaello. Święta tuż, tuż myślę, że to idealny czas na takie słodycze :)

    OdpowiedzUsuń