środa, 15 lutego 2017

Zupa krem groszkowo-marchwiowa





Składniki:
-2 szklanki mrożonej mieszanki groszek-marchew
-2,5 szklanki wody
-1 mała cebula
-1 ząbek czosnku
-natka pietruszki
-olej kokosowy do smażenia
-sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
-cebulę, czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oleju kokosowym
-do blendera przekładamy wszystkie składniki i dokładnie blendujemy
-całość przelewamy do garnuszka i gotujemy, aż zupa będzie ciepła*

*Ja swoją zupę nie musiałam gotować w garnku tylko odrazu zblendowałam i gotowałam w moim nowym
NutriBullecie Rx

Smacznego i na zdrowie!

2 komentarze :

  1. Sama posiadam Nutribullet choć starszą wersję. Absolutnię uwielbiam ten sprzęt :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zupka wygląda smakowicie. Sprzętu takiego nie posiadam, ale tradycyjnie przygotowana tez będzie pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń