niedziela, 5 lutego 2017

Kasza bulgur z warzywami





Składniki:-1 puszka groszku konserwowego bez cukru lub mrożonego
-100g kaszy bulgur (u mnie od AGNEX)
-2 łyżki oleju kokosowego 
(u mnie od AGNEX)
-1 mały korzeń pietruszki
-1 średnia marchewka
-około 7-8 pieczarek
-1 średnia cebula
-2 łyżki passaty pomidorowej
-2 ząbki czosnku
-szczypta tymianku 
(u mnie od AGNEX)
-sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
-pietruszkę oraz marchewkę dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i kroimy
-do garnka wlewamy 250ml wody, dodajemy marchew,  pietruszkę oraz liść laurowy i gotujemy 10minut
-wsypujemy kaszę i gotujemy jeszcze 7min pod przykryciem
-cebulę oraz czosnek drobno siekamy, pieczarki kroimy w talarki
-patelnię rozgrzewamy z dodatkiem oleju i smażymy cebulę oraz czosnek. Następnie dodajemy pieczarki , passatę pomidorową, przyprawiamy i smażymy do miękkości
-dodajemy kaszę z warzywami, groszek i całość dokładnie mieszamy

Smacznego i na zdrowie!

3 komentarze :

  1. Szybko i smacznie :-) Tak lubię :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznie wygląda :) fajny pomysł na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubimy tą kaszę ale niestety za często nie możemy jej jeść ;/ Jednak danie wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń