poniedziałek, 23 stycznia 2017

Trufle daktylowo-migdałowe





Składniki:
-100g suszonych daktyli (u mnie od AGNEX)
-150g migdałów 
(u mnie od AGNEX)
-3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 
(u mnie od AGNEX)
-2 łyżki mleka roślinnego

Dodatkowo(do obtoczenia kulek)
-sezam, słonecznik łuskany, mąka kokosowa 
(u mnie od AGNEX)

Sposób przygotowania:
-daktyle namaczamy przez kilka godzin lub zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15minut
-odlewamy wodę od daktyli
-wszystkie składniki przekładamy do blendera i dokładnie blendujemy
-formujemy kulki i obtaczamy
-wkładamy do zamrażalnika na około 10minut

Smacznego i na zdrowie!

2 komentarze :

  1. Bardzo lubię trufle pod każdą postacią i w każdej formie. Podkradam do kawki. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie trufle to świetne przekąska. Pyszne, słodkie i zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń