poniedziałek, 30 stycznia 2017

Praliny czekoladowe z masłem orzechowym (Peanut Butter Cups)






Składniki:
-1 tabliczka gorzkiej czekolady lub mlecznej bez cukru z dobrym składem
-20g oleju kokosowego
-kilka łyżek dowolnego masła orzechowego (użyłam migdałowego)

Sposób przygotowania:
-czekoladę oraz olej przekładamy do naczynia, rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dokładnie mieszamy
-na spód papilotek nakładamy po łyżce czekolady i wkładamy je do zamrażalnika na około 10minut
-po upływie czasu nakładamy masło orzechowe, a na to resztę czekolady
-ponownie wkładamy do zamrażalnika na 10minut

Smacznego i na zdrowie!

3 komentarze :

  1. użyłaś jakiś specjalnych papilotek czy takich zwykłych papierowych?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Użyłam foremek sylikonowych, a papilotki maogą być zwykłe papierowe :)

      Usuń
  2. Z klasycznym masłem orzechowym jadłyśmy nie raz ale z migdałowym to dopiero musi być szał :D

    OdpowiedzUsuń