Amarantusowe batoniki (bez pieczenia)





Składniki:(7 batonów)
-100g ekspandowanego amarantusa (u mnie od AGNEX)
-200g gorzkiej czekolady min. 90% kakao
-80g prawdziwego miodu
-100g masła klarowanego
-spora garść siekanych orzechów włoskich 
(u mnie od AGNEX)

Sposób przygotowania:
-amarantusa prażymy na suchej patelni (trzeba uważać, aby nie przypalić)
-czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy masło i całość dokładnie mieszamy
-rozpuszczoną czekoladę odstawiamy aby lekko ostygła, dodajemy miód i ponownie mieszamy
-amarantusa łączymy z czekoladą oraz posiekanymi orzechami i całość dokładnie mieszamy
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę i wkładamy do zamrażalnika na około 10 minut

Smacznego i na zdrowie!


Komentarze

  1. Bardzo apetycznie wyglądają i na pewno są mega smaczne. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak czekolada 90% to już w ogóle mega pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy masło można zastąpić olejem kokosowym? Świetnie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty