sobota, 8 października 2016

Pasta z zielonego groszku i koperku

Smaczna pasta na bazie groszku oraz koperku. Świetnie smakuje na razowym chlebie, ale również może słuzyć jako wytrawne nadzienie do naleśników.


Składniki:
-pół puszki groszku koserwowego (można użyć mrożonego)
-1 łyżka oleju lnianego
(u mnie od SemCo)
-1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
-1 łyżka posiekanego koperku
-3 łyżki wody
-sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
-odcedzamy groszek, łaczymy go z olejem, czosnkiem, wodą i blendujemy
-dodajemy koperek oraz przyprawy i mieszamy

Smacznego i na zdrowie!

4 komentarze :

  1. Nie ma to jak domowa pasta, mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Głupio się przyznać, ale nie jadłam jeszcze tego typu pasty :<
    >FOXYDIET<

    OdpowiedzUsuń
  3. Akurat past z groszku robimy najmniej i w sumie nie wiemy dlaczego, bo są naprawdę pyszne :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Kanapka idealna, kolor piękny :)

    OdpowiedzUsuń