Naleśniki owsiano-kukurydziane





Składniki:
-1 szklanka mleka roślinnego (użyłam kokosowego)
-2 małe jaja
-pół szklanki mąki kukurydzianej
-1 szklanka mąki owsianej certyfikowanej
-6 łyżej wody
-2 łyżki erytrolu/ksylitolu
-2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
-2 łyżki jogurtu naturalnego/koziego

Sposób przygotowania:
-suche składniki mieszamy ze sobą
-mleko miksujemy z jajkami, jogurtem oraz słodzikiem, następnie po trochu dosypujemy suche składniki i cały czas miksujemy
-na koniec wlewamy tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
-patelnię delikatnie natłuszczamy i smażymy naleśniki

Smacznego i na zdrowie!

Komentarze

  1. Te naleśniczki muszą być niesamowite tak samo bardzo jak pięknie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam, wyszły pyszne i zjadłam z dżemem :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty