środa, 7 września 2016

Wieprzowina z ciecierzycą w sosie pomidorowym




Składniki:
-500g mielonej szynki wieprzowej
-1 cebula
-2 ząbki czosnku
-500ml passaty pomidorowej
-pół szklanki ciecierzycy namoczonej przez całą noc
(u mnie od AGNEX)
-2 łyżeczki przyprawy węgierskiej (u mnie od AGNEX)
-sól, pieprz do smaku
-2 łyżki oleju kokosowego (u mnie od AGNEX)
-1 potarta marchewka
-kawałek świeżego pora
-1 czerwona papryka

Sposób przygotowania:
-ciecierzycę gotujemy do miękkości
-cebulę, czosnek, paprykę drobno siekamy
-patelnię rozgrzewamy z dodatkiem tłuszczu i smażymy czosnek, cebulę oraz paprykę
-na patelnię wrzucamy mięso i smażymy razem z warzywami
-dodajemy potartą marchew, ciecierzycę, passatę, por i przyprawiamy
-całość dokładnie mieszamy i dusimy przez około 10 minut

Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz