poniedziałek, 26 września 2016

Surówka z kapusty pekińskiej



Składniki:
-pół małej kapusty pekińskiej
-1 duży ogórek kiszony
-1 średnia papryka
-2 średnie pomidory
-pół pęczka świeżego szczypioru

sos:

-1,5 łyżeczki przyprawy do sałatek (u mnie od AGNEX)-2 łyżki nierafinowanego oleju lnianego (u mnie od SemCo)
-1 łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

-kapustę, paprykę, pomidory oraz szczypior dokładnie myjemy
-wszystkie warzywa drobno kroimy i przekładamy do miski
-olej mieszamy z sokiem z cytryny oraz przyprawą do sałatek i dokładnie mieszamy
-sos wylewamy na warzywa i mieszamy

Smacznego i na zdrowie!

1 komentarz :

  1. Mmmm, wygląda pysznie! U mnie kapusta pekińska najczęściej pojawia się w towarzystwie papryki i jogurtu naturalnego

    OdpowiedzUsuń