Papryka faszerowana mięsem mielonym, komosą ryżową i pieczarkami





Składniki:
-2 świeże papryki
-150g zmielonej szynki wieprzowej
-40g suchej komosy ryżowej (u mnie od AGNEX)
-2 łyżeczki świeżego lub suszonego szczypiorku (ja użyłam suszonego) (u mnie od AGNEX)
-sól, pieprz zmielony do smaku (u mnie od AGNEX)
-2 świeże pieczarki
-1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:
-komosę gotujemy aldente i studzimy (gotowałam około 7minut)
-pieczarki drobno kroimy
-mięso łączemy ze wszystkimi składnikami  i całość dokładnie mieszamy
-papryki kroimy wzdłóż , pozbywamy się pestek i faszerujemy mięsem
-spód papryk przekłuwamy widelcem
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-papryki układamy w naczyniu żaroodpornym, a na dno wlewamy trochę wody
-pieczemy około 30minut (jeśli skórka od papryki nie będzie pomarszczona, przedłużamy czas pieczenia)

Smacznego i na zdrowie!

Komentarze

Popularne posty