Owocowa jaglanka z orzechami i olejem dyniowym





Składniki:
-30g suchej kaszy jaglanej
-1/3 szklanki czarnej porzeczki
-pół słodkiego jabłka
-kilka wiśni
-1 łyżeczka prawdziwego miodu
-1 łyżeczka oleju dyniowego
(u mnie od SemCo)
-100ml mleka roślinnego (użyłam standardowo kokosowego)
-kilka orzechów laskowych

Sposób przygotowania:
-kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy mlekiem kokosowym, gotujemy do miękkości i odstawiamy aż lekko przestygnie
-owoce dokładnie myjemy
-do naczynia wkładamy porzeczki, jabłka oraz miód i dokładnie blendujemy. Na koniec dodajemy olej dyniowy i mieszamy
-orzechy kroimy na pół, wiśnie pozbywamy pestek
-jaglankę przekładamy do miseczki, polewamy zblendowanymi owocami, dodajemy wiśnie i posypujemy orzechami 

Smacznego i na zdrowie!

2 komentarze:

  1. Świetna przekąska.
    Jaglana jest moją ulubioną z kasz. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Olej dyniowy pijemy codziennie na czczo, więc w jaglance byśmy go ominęły ale resztę zjadłybyśmy ze smakiem :D

    OdpowiedzUsuń