Słodka pasta słonecznikowa z cynamonem

Domowa pasta słonecznikowa, która kusi swoim cynamonowym zapachem. Ma szerogie zastosowanie, można ją podać jako dodatek do owoców, owsianki, jaglanki, albo po prostu posmarować chleb :)


Składniki:
-1,5 szklanki słonecznika łuskanego
(u mnie od AGNEX)
-4 łyżki miodu/syropu daktylowego
-10 łyżek wody
-1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:
-słonecznik przekładamy do malaksera i blendujemy na pył
-dodajemy resztę składników i ponownie miksujemy (jeśli pasta będzie zbyt gęsta można dodać więcej wody)
-przechowujemy w lodówce

Smacznego i na zdrowie!

2 komentarze:

  1. Robiłyśmy już domową pastę ale na wytrawnie i naprawdę zaintrygowałaś nas tą słodką wersją :)

    OdpowiedzUsuń