piątek, 1 lipca 2016

Naleśniki jaglano-owsiane






Składniki:
-1 szklanka zmiksowanych na pył płatków jaglanych
-pół szklanki mąki owsianej bezglutenowej
-ponad 1,5 szklanki mleka roślinnego (użyłam kokosowego)
-2 jajka
-1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego
-pół łyżeczki sody oczyszczonej
-2 łyżki roztopionego oleju kokosowego/masła klarowanego
-kilka łyżek ksylitolu/erytrolu
-olej kokosowy do smażenia

Sposób przygotowania:

-jajka łączymy z mlekiem i miksujemy
-dodajemy resztę składników i ponownie miksujemy aż wszystko się dobrze połączy (jeśli ciasto będzie zbyt gęste można dodać odrobinę więcej mleka)
-rozgrzewamy patelnię z dodatkiem tłuszczu, wlewamy ciasto i smażymy naleśniki z oby dwóch stron

Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz