sobota, 18 czerwca 2016

Placek jaglany z kremem daktylowym, orzechami i truskawkami





Składniki:
-150g suchej kaszy jaglanej
-pół szklanki mąki kokosowej
-2 łyżki miodu
-2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
-garść umytych truskawek
-garść potłuczonych orzechów
-3 łyżki syropu daktylowego
-garść słonecznik łuskanego


Sposób przygotowania:
-kaszę jaglaną prazymy w suchym garnuszku, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Następnie odstawiamy, aż lekko przestygnie (kasza musi być ciepła)
-1 szklankę ugotowanej kaszy odstawiamy na bok, do reszty dodajemy mąką kokosową, łyżkę oleju kokosowego oraz miód- całość zagniatamy
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę i przyklepujemy
-wstawiamy do zamrażalnika na 15minut
-w między czasie przygotowujemy krem: 1 szklankę ugotowanej kaszy jaglanej łączymy z 1 łyżką oleju kokosowego, syropem daktylowym i blendujemy na gęsty krem
-całe ciasto smarujemy kremem(boki też) , boki obsypujemy słonecznikiem
-na cieście układamy truskawki, polewamy syropem daktylowym i posypujemy orzechami

Naturalne i zdrowe produkty można znaleźć w sklepie internetowym: KLIK

Smacznego i na zdrowie!


2 komentarze :

  1. Jakie pyszne, a w dodatku bezglutenowe <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma dosłownie nic w tym przepisie co mogłoby nam nie smakować xD

    OdpowiedzUsuń