poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Salatka z komosą ryżową, świeżym szpinakiem i czarnuszką






Składniki:
-garść świeżego szpinaku
-kilka orzechów laskowych
-łyżka słonecznika
-3 łyżki ugotowanej komosy ryżowej
-pół czerwonej papryki
-1 mały pomidorek malinowy
-1 ogórek gruntowy
-1 łyżka oleju lnianego nierafinowanego (u mnie od SemCo)
-odrobina czarnuszki (u mnie od SemCo)-łyżeczka soku z cytryny
-sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
-szpinak płuczemy i osuszamy
-resztę warzyw dokładnie myjemy i kroimy w kostkę
-orzechy siekamy
-wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy i mieszamy

Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz