czwartek, 24 marca 2016

Salatka z pieczonym indykiem, orzechami laskowymi i olejem lnianym







Składniki:
-miks sałat (spora garść)
-1 mała potarta marchewka
-garść orzechów laskowych
-2 łyżki oleju lnianego nierafinowanego ( u mnie od SEMCO)
-80g piersi z indyka
-górek małosolny
-kilka rzodkiewek
-łyżka posiekanego szczypiorku
-sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
-indyka dokładnie myjemy i suszymy
-pieprzymy i solimy
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-mięso kroimy na kawałki i pieczemy około 20 minut. Studzimy
-wszystkie składniki kroimy i nakładamy na talerz
-na to układamy pieczonego indyka i polewamy obficie olejem lnianym

Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz