czwartek, 18 lutego 2016

Szaszlyki z patelni

Szaszłyki, to ciekawa propozycja na każdą pogodę i na urozmaicenie sobie monotonnych obiadów.
Świetnie smakują z dodatkiem orzeźwiającej surówki












Składniki:

-250g zmielonej piersi z indyka lub innego mięsa
-pół papryki
-kilka pomidorków koktajlowych
-kilka małych pieczarek
-pół cebuli
-kilka listków świeżej bazylii
-pieprz do smaku
-patyczki do szaszłyków
-masło klarowane/ olej kokosowy/smalec do smażenia
-2 łyżeczki sosu sojowego

Sposób przygotowania:
-do mięsa dodajemy sos sojowy, pieprz i formujemy kulki
-warzywa dokładnie myjemy, suszymy i kroimy na dowolne kształty
-na patyczki nakładamy wszystkie składniki i przyprawiamy
-na rozgrzaną patelnię z dodatkiem tłuszczu nakładamy szaszłyki i smażymy z oby dwóch stron

Smacznego i na zdrowie!


1 komentarz :

  1. Zawsze w szaszłykach uwielbiałyśmy te przypieczone cebulki :D :D

    OdpowiedzUsuń