niedziela, 20 grudnia 2015

Pieczone roladki schabowe

Rewelacyjny pomysł na lekki, zdrowy i smaczny obiad-  soczyste roladki faszerowane warzywami, pieczone w piekarniku :).








Składniki:
-1kg schabu
-kilka ogórków kiszonych
-1 duża cebula
-sól, pieprz
-folia do pieczenia
-posypka do mięsa Orion (u mnie od AGNEX)
-suszony czosnek kolorowy ( u mnie od AGNEX)

Sposób przygotowania:
-mięso dokładnie myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym
-kroimy na kawałki, rozklepujemy
-ogórka kroimy w paski, cebulę w piórka
-na kawałki mięsa układamy ogórka oraz cebulę. Zwijamy i zawiązujemy nitką
-całość posypujemy obficie przyprawami
-rozgrzewamy piekarnik do 200C
-gotowe roladki wkładamy do foli, zawiązujemy i wkładamy do piekarnika
-po upływie 30 minut zmniejszamy temperaturę do 180C i pieczemy jeszcze 1h


Smacznego i na zdrowie!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz