Kokosowe ciasteczka z rodzynkami

Kruche i słodkie ciasteczka kokosowe z rodzynkami :). Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne!






Składniki:
-niecałe pół szklanki mąki ryżowej
-1 szklanka wiórków kokosowych + 2 łyżki do posypania ciasteczek
-1/3 szklanki rodzynek
-3 łyżki ksylitolu (u mnie od aromat natury)
-1 łyżka cukru kokosowego
-niecałe pół szklanki mąki kokosowej (u mnie od aromat natury)
-2 jajka
-1 żółtko do posmarowania ciasteczek
-4 łyżki mleka kokosowego lub innego mleka roślinnego
-4 łyżki roztopionego oleju kokosowego (u mnie od aromat natury)

Sposób przygotowania:

-rodzynki dokładnie płuczemy
-suche składniki mieszamy ze sobą
-do 2 jajek dodajemy mleko i dokładnie mieszamy
-wszystkie składniki łączymy ze sobą, na koniec dodajemy olej kokosowy i zagniatamy ciasto, formujemy kulkę i wkładamy do woreczka i do zamrażalnika na 15 minut
-ciasto rozwałkujemy i wykrawamy kółeczka
-smarujemy żółtkiem i posypujemy wiórkami
-rozgrzewamy piekarnik do 180C
-blaszkę natłuszczamy , układamy ciasteczka i pieczemy 20 minut

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Ciasteczka zrobilam;-). Przepyszne. Mega kokosowe. Takie jak lubie:-P.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj,tak. Są mega kokosowe i bardzo uzależniające :D. Uwielbiam je :)

      Usuń