Salatka z tuńczykiem i czarnym ryzem


Pyszna i niesamowicie barwna sałatka, którą się wszyscy zachwycają. Sałatka jest pełna warzyw, z dodatkiem tuńczyka, czarnego ryżu i awokado.










































Składniki:
-pół szklanki czarnego ryżu
-240g tuńczyka w oliwie z oliwek BIO (u mnie od freedelikatesy)
-pół awokado (u mnie od freedelikatesy)
-2 łyżki jogurtu koziego (u mnie od freedelikatesy)
-7 zielonych oliwek (u mnie od freedelikatesy)
-2 ogórki kiszone
-1 ogórek świeży
-1 średnia cebula czerwona
-1 mała czerwona papryka
-1 mała żółta papryka
-pieprz
-1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:
-ryż zalewamy zimną wodą i odstawiamy na całą noc. Rano odlewamy wodę i gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Następnie studzimy
-czosnek rozgniatamy i mieszamy z jogurtem-wszystkie wyżej wymienione składniki kroimy w kostkę
-tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy ryż i resztę składników. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy



Smacznego i na zdrowie!




Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty